Молитва по соглашению о восстановлении Троицкого храма с. Новощапово

Братия и Сестры! Прихожане и настоятель Троицкого храма священник Владимир Меднов призывают всех неравнодушных людей присоединиться к общей молитве о восстановлении Троицкого храма с. Новощапово.

Каждый месяц, по средам, в нашем храме, в 17.00, происходит Богослужение с чтением Акафистов. Настоятелем храма было принято решение о чтении Акафиста и ко Пресвятой Богородице пред иконой ее «Экономисса». Текст Акафиста можно взять на нашем сайте. Приглашаем вас к участию в чтении Акафиста (для уточнения даты см. расписание на текущий месяц). Кроме этого, предлагаем вам ежедневно к вечернему молитвенному правилу добавлять указанные ниже молитвы о помощи Божией в восстановлении нашего храма.

Кроме этого, в нашем Храме вы можете приобрести сертификат «Именной кирпичик«. Подробности…

Молитвы о восстановлении Троицкого храма

Во имя Отца, и Сына, и Святаго Духа, Аминь.

Молитва предначинательная:

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитв ради Пречистыя Твоея Матере и всех святых, помилуй нас. Аминь.

Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе.

Молитва Святому Духу:

Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша.

Трисвятое:

Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас. (Трижды).

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва ко Пресвятой Троице:

Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради. Господи, помилуй. (Трижды). Слава, и ныне.

Молитва Господня:

Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.

Господи помилуй (12 раз).

Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу. (Поклон)

Приидите, поклонимся и припадем Христу, Цареви нашему Богу. (Поклон)

Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему. (Поклон)

Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу, и ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Аллилуия. (Трижды). Господу помолимся, Господи помилуй.

Молитва первая:

Господи Иисусе Христе, Сыне Бога Живаго, Спасителю мира, основавый Церковь Твою на камени веры, да не одолеют Ю врата адовы. Тебе молимся и Тебе просим: благослови ныне начинание сердец и рук наших — восстановление храма в честь и славу Твою и Всех Святых Твоих.

Ведаем, Господи, яко Ты еси Бог Предвечный и Вездесущий, и несть Тебе потребно для жилища ни едино же место на земли. Но тако же ведаем, яко прежде живоносных Страданий Своих благоизволил в горнице Сионской установить спасительное Таинство Пречистых Тела и Крови Твоих, кое и нам заповедал совершати.

И ныне благоволи, Владыко, молитвами Всех Святых Твоих, в селе сем — Новощапово — от недостойных рук наших возставитися благолепному храму ради спасения многих. Да и в нем до скончания мира сего славится Пречестное и Великолепое Имя Пресвятые и Живоначальныя Троицы — Отца, и Сына и Святаго Духа. Аминь.

Господу помолимся, Господи помилуй.

Молитва вторая:

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, Ты бо рекл если пречистыми усты Твоими: «Аминь глаголю вам, яко аще два от вас совещавается на земли о всяцей вещи, еяже аще просита, будет има от Отца Моего, Иже на небесех: идеже бо еста два или трие собрани во имя Мое, ту есмь Аз посреде их». Непреложны словеса Твоя, Господи, милосердие Твое безприкладно и человеколюбию Твоему несть конца. Сего ради молим Тя: даруй нам, рабам твоим (имена или «всем прихожанам»), согласившимся просить Тя о восстановлении Троицкого храма, исполнения нашего прошения. Господи Боже Спасителю наш, сердцем сокрушенным к Тебе припадая, просим Тя: убери все преграды на пути восстановления и Сам возстави храм сей во славу имени Твоего пречестнаго. Сего ради к Тебе прибегаем, яко Ты еси Бог наш и разве Тебе иного не вемы. Но обаче не якоже мы хотим, но якоже Ты. Да будет воля Твоя во веки веков. Аминь.

Господу помолимся, Господи помилуй

Молитва третья:

Господи Боже наш, иже общия сия и согласная даровавый нам молитвы, иже двема или трем согласующимся о имени Твоем прошения подати обещавый, Сам и ныне прошения рабов Твоих (имена или «всех прихожан») к восстановлению храма в честь Святой и Животворящей Троицы, исполни. Иже Ты, Господи, альфа и омега, начало и конец, иже искони всяческая созда, буди начало, умножение и совершение делу сему, ктиторов же и делателей благослови, и дела рук их поспеши, и вся потребная к сооружению и совершению храма сего Твоим Божественным промыслом изобильно умножи. Яко да будет храм сей совершен и полон Твоея славы, и в нем прославится Твое пресвятое и великое имя со Отцем и Святым Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Господу помолимся, Господи помилуй!

Молитва ко Пресвятой Богородице:

О Пресвятая Госпоже Владычице Богородице! Со страхом, верою и любовию припадающе пред честною иконою Твоею, молим Тя: не отврати лица твоего от прибегающих к Тебе, умоли, милосердная Мати, Сына Твоего и Бога нашего, Господа Иисуса Христа, да сохранит мирну страну нашу, Церковь Свою святую да незыблемо соблюдет от неверия, ересей и раскола. Не имамы бо иныя помощи, не имамы бо иныя надежды, разве Тебе, Пречистая Дево: Ты бо еси всесильная христиан помощница и заступница. Избави всех с верою тебе молящихся от падений греховных, от навета злых человек, от искушений, скорбей, бед и напрасныя смерти: даруй нам дух сокрушения, смирение сердца, чистоту помышлений, исправление греховныя жизни и оставление прегрешений, да вси благодарне воспевающе величия Твоя, сподобимся Небесного Царствия и тамо со всеми святыми прославим пречестное и великолепое имя Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

Окончание молитв:

Достойно есть яко воистину блажити Тя Богородицу, Присноблаженную и Пренепорочную и Матерь Бога нашего. Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу Тя величаем.

Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу. И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Господи, помилуй. (Трижды)

Господи, Иисусе Христе, Сыне Божий, молитв ради Пречистыя Твоея Матери, преподобных и богоносных отец наших и всех святых помилуй нас. Аминь.

___________________________________________________________________

Братия и Сестры! Если вы приняли решение о материальной помощи нашему приходу — обращаем ваше внимание, что для перечисления пожертвований на восстановление Троицкого Храма мы просим вас воспользоваться отправкой средств только на официальный р/с Православного прихода Троицкого храма с. Новощапово.

Так же сообщаем о том, что Православным приходом Троицкого храма с. Новощапово были выданы благословения на сбор средств частными лицами, которым были выданы доверенности на официальном бланке прихода с печатью прихода и подписью настоятеля. Просим обязательно просить предъявить такую доверенность! 

Официальные банковские реквизиты Православного прихода Троицкого храма указаны на странице нашего сайта «Контакты». В случае возникновения вопросов — просим вас обращаться к нам по электронной почте: troickiyhram@mail.ru или по телефону: 8 (916) 410-23-24, настоятель Троицкого храма иерей Владимир Меднов; 8 (910) 414-48-45, староста храма Алексей .

Не забывайте указывать цель внесения средств: «На восстановление Храма».

Перейти к верхней панели